Hoelang mag je vlees bewaren in de diepvriezer?

woensdag 13 mei 2020 - 15:34
Een goed gevulde diepvriezer is handig. Opgelet! Niet alle soorten vlees kan je even lang bewaren!

Vet

De algemene regel luidt als volgt: hoe meer vet er in zit, hoe minder lang je het kan bewaren. Gehakt kan je maximaal zes maanden bewaren. Mager vlees, zoals kipfilet, kan je tot een jaar invriezen. Doe je het langer, dan gaat het vlees anders smaken.

Vers

Vries je vlees zo snel mogelijk in. Hoe verser het vlees, hoe langer je het kan bewaren!

Luchtvrij

Zorg er ook voor dat je zo weinig mogelijk zuurstof mee invriest. Je kan je vlees het best vacuüm invriezen of in een folie verpakken.

IJs

Wat ook helpt, is een klein ijslaagje rond je vlees leggen. Vries het vlees kort in en spoel het dan even.

IMG_74131

Temperatuur

De houdbaarheid is ook afhankelijk van de temperatuur van de diepvries. Een diepvriezer moet kouder zijn dan -18°C. Door in te vriezen bij -20°C tot -22°C verhoog je de houdbaarheid.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!