Hygiëne voor, tijdens en na seks

woensdag 21 april 2021 - 16:38
Houd het proper ;-)

Ervoor

Voor je begint te vrijen moet je niet echt iets speciaals te doen. Persoonlijke hygiëne is altijd een aanrader, maar je hoeft je zeker niet net voor de seks nog eens extra te wassen.

Bij anale seks verkiezen sommige mensen een mini-darmspoeling vooraf, maar dat is natuurlijk niet verplicht. Zorg ervoor dat je dit niet te vaak of met te veel water doet, dat kan schadelijk zijn voor je darmen.

Tijdens

Tijdens seks is het belangrijk dat je gewoon geniet. Vrijen met een condoom is net iets hygiënischer omdat het zaad opgevangen wordt. Maar dat is een persoonlijke keuze en/of voorkeur. Uiteraard gebruik je ook het best een condoom om geslachtsziekten en zwangerschappen te vermijden.

Zijn condooms niet echt je ding? Kies dan samen met je partner voor een ander anticonceptiemiddel zoals de pil, een spiraaltje,... Die beschermen je wel niet tegen lichaamssappen en dus geslachtsziekten.

Erna

Dit is het belangrijkste moment voor jouw hygiëne. Voor zowel mannen als vrouwen is het belangrijk om na het vrijen de intieme lichaamsdelen goed te verzorgen.

Mannen

In de vagina zijn er allerlei bacteriën aanwezig die rond de eikel terecht kunnen komen tijdens seks. Het is dus beter om de eikel even af te spoelen met water. Dat is trouwens ook (en eigenlijk vooral) na anale seks aan te raden.

Vrouwen

Tijdens het vrijen kunnen er ook allerlei bacteriën bij de vrouw binnenkomen via de urinewegen. Om dat tegen te gaan, kan je na de seks best even naar het toilet gaan om te plassen. Als je wil, kan je je ook even afspoelen met lauw water, maar nooit met zeep. Dat kan de zuurtegraad van de vagina erg beïnvloeden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!