Indrukwekkend appeldessert in 1-2-3!

donderdag 9 september 2021 - 09:30
Dit heerlijk dessertje met appel lijkt ingewikkeld en moeilijk, maar eigenlijk is het kinderspel!

Dit heb je nodig

  • Appels
  • Bladerdeeg
  • Abrikozenconfituur
  • Kaneel (optioneel)
  • Citroen

Aan de slag

Snijd de appel in fijne schijfjes. Doe de schijfjes in een kom met water. Voeg het sap van een halve citroen toe en verwarm het mengsel 3 minuten in de microgolfoven. Snijd daarna het bladerdeeg in repen van ongeveer 10 centimeter breed. Bedek ze met een dun laagje abrikozenconfituur.

Leg de appelschijfjes als dakpannen halverwege op het bladerdeeg. Stooi er eventueel wat kaneel over. Plooi het deeg vervolgens omhoog en druk een beetje aan. Rol het deeg en de appeltjes op zodat je een roosje krijgt. Bak daarna voor 30-40 minuten op 180°. Om de vorm van de roosjes te bewaren, bak je ze best in een bakplaat voor cupcakes. Leg in elk cirkeltje een stukje bakpapier voordat je de roosjes er in legt. Smullen maar!

Tip: Je kan dit dessert warm of koud eten, met wat extra poedersuiker of een bolletje vanille-ijs bijvoorbeeld!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!