Is koffie eigenlijk gezond?

dinsdag 11 januari 2022 - 10:00
Ontdekking van de dag: koffie is gezond! Uit onderzoek blijkt dat dat bakje bittere troost van jou een karrenvracht aan antioxidanten bevat. Die beschermen je tegen allerlei ziektes en bevorderen je algemene gezondheid.

Anti-oxiwatte?

Anti-oxidanten schakelen de gevaarlijke stoffen uit die de veroudering van je huid versnellen, aderverkalking veroorzaken en kanker uitlokken. De anti-oxidanten verminderen de impact van die 'slechte stoffen', helpen ze uit je lichaam te krijgen én voorkomen zelfs de aanwezigheid ervan. Oxidanten zijn goed voor je, zoveel is duidelijk.

Koffie op kop

Wetenschappers hebben ontdekt dat we onze meeste anti-oxidanten halen uit koffie, en verrassend genoeg, niet uit voeding, hoe gezond die ook wezen mag. Gemiddeld drinken we namelijk meer koffie dan we bijvoorbeeld anti-oxidantenbommetjes zoals bessen eten. Hoewel bessen meer gezonde stoffen bevatten, eten we ze niet zo vaak of veel als we koffie drinken. Dat maakt koffie onze topleverancier van anti-oxidanten.

Kortom, die kop koffie elke dag, het is een gewoonte om aan vast te houden! Maar let wel, er blijft natuurlijk cafeïne in een kop koffie zitten en die stof neem je beter maar met mate op.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!