Ken jij deze minder bekende verkeersregels?

vrijdag 7 januari 2022 - 15:53
verkeer
Er zijn heel wat verkeersregels die minder bekend zijn, maar waar je wel voor beboet kunt worden.  Dit zijn de belangrijkste:

Doe je auto op slot

Zeggen dat je best je auto gesloten achterlaat is een open deur intrappen. Maar wist je ook dat je een bekeuring kan krijgen als je dat niet zou doen? Volgens de Belgische verkeersregels ben je verplicht je deuren op slot te doen.

auto_slot

Laat je motor niet draaien

Hetzelfde verhaal voor je motor onnodig te laten draaien. Heel wat mensen weten dat je het beter niet doet, maar beseffen niet dat je ook effectief kans loopt een boete te krijgen als je het wél doet.

Laat je hond niet al fietsend uit

Heel wat honden houden ervan lopend hun baasje op de fiets te vergezellen! Fietsen met je hond aan de leiband is echter bij wet verboden, ook als die een skateboard ter beschikking heeft.

Laat die vier pinkers achterwege

Je vier pinkers dienen om gevaar te signaleren, niet om jezelf te verontschuldigen wanneer je fout geparkeerd staat. Naast een boete voor het foutparkeren, kan je dus ook nog een boete krijgen voor het verkeerd gebruik van de vier pinkers.

Haal als motorrijder niet te snel in

Bij file mogen motorrijders tussen twee rijstroken rijden (oftewel splitlanen). Toch mag dat niet sneller dan 50 km/u en maximum 20 km/u sneller dan het andere verkeer. Bovendien mag splitlanen enkel tussen de twee meest linkse rijstroken.

motor_pov

Laat de kruispunten vrij

Is het kruispunt niet vrij, dan mag je dat niet oprijden als je anderen daarmee zou kunnen hinderen (ja, ook wanneer het nog groen is!).

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!