Koffievlekken op de zetel? Weg ermee!

donderdag 14 mei 2020 - 15:48
Aha!
Heb het maar eens voor. Je hebt net een spiksplinternieuw salon gekocht, maar je morst er meteen een hele beker koffie over. Gruwel! Valt je sofa nog te redden?

Heeft je sofa een afneembare hoes? Handig! Dan kan je ze gewoon in de wasmachine stoppen. Let er wel op dat je 'm niet te warm wast, anders krijg je de hoes misschien niet meer over de zetel. Heb je niet zoveel vertrouwen in je waskunsten? Breng je hoes naar de droogkuis!

Met de handdoek

Vlekken gemaakt? Maak snel een dikke handdoek nat om vervolgens de vlekken weg te deppen (zeker niet wrijven!). Leg daarna een propere vochtige handdoek op de vlek en laat 'm daar liggen tot ie droog is. De koffie zal zo in je handdoek trekken.

 

En verder...

Vlekken verwijderen is steeds wat trial & error. Veel hangt af van de stof en de intensiteit van de vlek. Baten vorige tips niet? Probeer dan onderstaande trucjes eens uit:

sofa_cleaning
  • Wrijf de vlek in met droogschuim. Heb je dat niet in de buurt liggen? Ook met scheerschuim kan je resultaat bekomen.
  • Dep met een mix van water en witte azijn. Werkt dat niet? Doe er dan wat vloeibaar wasmiddel bij.
  • Heb je een echt hardnekkige vlek? Behandel de vlek met een sopje van warm water en zout. Voeg er vervolgens een theelepeltje eigeel en glycerine aan toe en laat het een halfuurtje inwerken. Probeer eerst wel uit op een stukje zetel dat niet zo zichtbaar is, sommige stoffen kunnen er immers door verkleuren.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!