Maak heel je huis schoon met deze DIY-schoonmaakproducten

woensdag 10 maart 2021 - 07:48
Clean My Space
Tijd om ons huis ondersteboven te keren en grondig te poetsen. Voor je naar de winkel snelt, kijk je het best eens in je kasten. Want met een portie creativiteit, krijg je met een aantal alledaagse producten je huis weer helemaal schoon!

Allesreiniger

Goed voor zowat alles! Meng 1 theelepel afwasmiddel met 500ml water in een sprayflesje. Goed schudden voor gebruik. Fan van essentiële oliën? Voeg 10 à 20 druppels toe van je favoriete geur.

Ramen en spiegels wassen

 

Meng gelijke delen water en witte azijn in een sprayflesje. Voeg hier eventueel een paar druppels etherische olie aan toe. Goed schudden en je allesreiniger is klaar voor gebruik! Azijn is een heel goede ontvetter, en zal ervoor zorgen dat je ramen en spiegels blinken, zonder strepen! Je kan het mengsel ook gebruiken om je fornuis te poetsen. Of om je toilet te reinigen. Gebruik het het best met een microvezeldoek.

Porselein, tegels en voegen schoon krijgen

Perfect voor je badkamer bijvoorbeeld! Meng 50 gram bicarbonaat, 60 ml afwasmiddel en 2 eetlepels waterstofperoxide samen. Breng de pasta met een natte schuurspons aan op de schoon te maken oppervlaktes. Laat 5 à 10 minuten inwerken. Geef het daarna een grondige schrobbeurt met je spons, en spoel schoon met water.

Toilet schoonmaken

Iedereens minst favoriete taakje. Meng 120ml water, 30 gram bicarbonaat, 60ml afwasmiddel en 60ml waterstofperoxide. Schud het product goed voor gebruik! Spuit het je toilet net zoals je een ander schoonmaakmiddel zou gebruiken. Laat even inwerken, en schrob schoon met je toiletborstel. 

Je kan ook een mengsel maken met de helft water en de helft azijn. Azijn heeft een antibacteriële werking en is dus een ideaal middel om je wc-bril en de klinken te ontsmetten!

Ontvetter

Perfect voor hardnekkige vlekken in de keuken bijvoorbeeld. Meng 30 gram bicarbonaat met 60 ml afwasmiddel. Breng de pasta aan, laat even inwerken en wrijf schoon met een vochtige spons of doek.

Vloeren poetsen

Je dacht toch niet dat we de vloeren vergeten waren! Meng 120 ml witte azijn OF een halve theelepel afwasmiddel in een emmer met 4 liter warm water. Zo simpel kan het zijn!

Ontstoppingsmiddel

Last van een verstopte gootsteen? Meng dan een half kopje bakpoeder met een half kopje azijn en giet het mengsel in de gootsteen. Dek de gootsteen af en laat het een half uurtje inwerken. Giet daarna kokend water door de gootsteen. En vergeet dan de ontstopper zelf niet!

 

Luchtverfrisser

 

Nu je huis weer blinkt, moet het ook nog goed ruiken! Dit heb je nodig: satéstokjes, water en etherische oliën. Zet een pan met water op het vuur en breng het aan de kook. Voeg er een aantal druppels etherische olie aan toe. Laat het sudderen totdat je tevreden bent en de geur door het hele huis verspreid is!

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!