Maak zelf amandelpasta

Heerlijk op een boterham, als dipsausje, in gebak, ...

Dit heb je nodig

  • 450 gram rauwe, ongezouten amandelen
  • snuifje zout
  • keukenmachine

Aan de slag

Doe de amandelen in de keukenmachine en maal fijn voor 1 minuut

Voeg het zout toe

De amandelen hebben nu een zanderige textuur.

Meng nog 2 minuten met de keukenmachine

De oliën van de amandelnoten beginnen stilaan vrij te komen. Daardoor vormt er zich een 'bal' in de keukenmachine.

Meng nogmaals 2 minuten met de keukenmachine

Na in totaal 5 minuten mengen zal de bal stilaan oplossen en krijg je een pasta, boter-achtige consistentie.

Nog 2 à 3 minuten mengen en je amandelpasta is klaar!

Reken dus een 7 à 8 minuten mengtijd om je amandelpasta helemaal glad en smeuïg te krijgen.

Aanbevelen via mail

het gezegd heeft!