Maak zelf naanbrood

Een lekkernij uit India op je bord die je in geen tijd zelf maakt! Heerlijk bij een pittig stoofpotje of een zachte curry.

Dit heb je nodig (voor 8 stuks)

  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 gram volle yoghurt
  • 7 gram zout
  • 100 ml olijfolie
  • koriander (optioneel)

Aan de slag

Kneed een deeg van het bakmeel, de yoghurt en het zout

zelf-naanbrood-maken-1

Verdeel het deeg in kleinere stukken

zelf-naanbrood-maken-4

Rol elk stukje nog eens apart uit met een deegrol.

Bak elk stukje op een grillpan

zelf-naanbrood-maken-2

Bestrijk het deeg met wat olie. Je kan eventueel ook kruiden met peper en zout of za’atar, een typische kruidenmengsel uit het Midden-Oosten.

Bak ook de andere kant

zelf-naanbrood-maken-3

Reken twee minuten voor elke zijde.

Strooi nog wat fijngehakte koriander over de broodjes

homemade-naan-close

De naan is het lekkerst wanneer je 'm net hebt klaargemaakt. Niet te lang wachten met proeven dus!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!