Maak zelf naanbrood

Een lekkernij uit India op je bord die je in geen tijd zelf maakt! Heerlijk bij een pittig stoofpotje of een zachte curry.
Lees ook: Verwijder vingervlug nagellak met dit zelfgemaakte potje

Dit heb je nodig (voor 8 stuks)

  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 gram volle yoghurt
  • 7 gram zout
  • 100 ml olijfolie
  • koriander (optioneel)

Aan de slag

Kneed een deeg van het bakmeel, de yoghurt en het zout

zelf-naanbrood-maken-1

Verdeel het deeg in kleinere stukken

zelf-naanbrood-maken-4

Rol elk stukje nog eens apart uit met een deegrol.

Bak elk stukje op een grillpan

zelf-naanbrood-maken-2

Bestrijk het deeg met wat olie. Je kan eventueel ook kruiden met peper en zout of za’atar, een typische kruidenmengsel uit het Midden-Oosten.

Bak ook de andere kant

zelf-naanbrood-maken-3

Reken twee minuten voor elke zijde.

Strooi nog wat fijngehakte koriander over de broodjes

homemade-naan-close

De naan is het lekkerst wanneer je 'm net hebt klaargemaakt. Niet te lang wachten met proeven dus!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!