Matras schoonmaken? Makkie!

vrijdag 12 maart 2021 - 07:59
Clean My Space
Een ongelukje gehad tijdens een romantisch ontbijt op bed? Of een ongelukje tijdens een droom? Zo krijg je je matras terug vlekvrij!

Handel zo snel mogelijk

Zorg ervoor dat je de vlek zo snel mogelijk probeert te verwijderen. Hoe langer het blijft liggen, hoe dieper de vuiligheid in je matras dringt! Belangrijk: wrijf niet over een vlek op je matras, maar dep! Doe dit eerst met een natte, koude doek. Dep daarna droog met een droge doek.

Is je vlek nog niet verdwenen? Maak een mengeling van gelijke delen zout, bicarbonaat en water. Smeer een klein beetje van de pasta op de vlek, laat het 30 minuten inwerken en dep schoon met een natte en droge doek.

Is de vlek écht hardnekkig? Meng 2 delen zuurstofwater met 1 deel afwasmiddel. Breng een heel klein beetje aan met een oude tandenborstel. Laat het 5 minuten inwerken, en dep alles daarna schoon met een natte en droge doek.

Probeer altijd zo weinig mogelijk vocht te gebruiken om vlekken te verwijderen, enkel het broodnodige! Zorg ervoor dat je matras he-le-maal, maar echt helemaal droog is voor je er terug in slaapt. Anders kan er vocht en schimmel ontstaan in je matras. Vlekken verwijderen doe je dus best niet vlak voor het slapengaan.

Algemene schoonmaak

Heb je verwijderbare hoezen rond je matras? Geef die regelmatig een wasbeurt. Stofzuig je matras grondig schoon telkens wanneer je 'm omdraait, of één keer per seizoen. Zorg er wel voor dat je opzetstuk van je stofzuiger ook schoon is, anders maak je je matras alleen maar vuiler in plaats van schoner!

Last van geurtjes?

Doe wat bicarbonaat in een zeefje en besprenkel je matras met een fijn laagje. Laat de bicarbonaat voor 30 minuten inwerken en stofzuig alles schoon. De bicarbonaat zal slechte geurtjes absorberen en verwijderen.

Wil je een frisse geur achterlaten? Doe een paar druppels etherische olie bij de bicarbonaat.

Allergieën?

Heb je last van een huisstofmijtallergie? Of zitten er andere beestjes in je matras? Schakel dan de hulp in van professionals. Zij hebben stoomreinigers en andere machines waarmee ze je matras tot in de diepte kunnen schoonmaken. Voor meer kant-en-klare oplossingen voor huisstofmijt kan je trouwens ook hier terecht:

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!