Met deze planten hou je lastige beestjes weg

woensdag 5 mei 2021 - 07:48
Heb je last van lastige insecten maar wil je je tuin niet blootstellen aan giftige pesticiden? Door de juiste planten in je tuin te zetten los je al heel wat problemen op!

Muggen

Last van muggen? Zet dan een tomatenplant! De steekgrage beestjes hebben immers een grondige hekel aan de geur van tomatenplanten. Veiliger dan chemische middeltjes én je krijgt er lekkere zelfgekweekte tomaten als extraatje bovenop.

Bladluizen

Weg met vervelende bladluizen op je fruitbomen? Plant een Oost-Indische kers! De plant trekt zweefvliegen aan die met veel plezier alle bladluizen opeten.

Aaltjes

Het afrikaantje (tagetes) is een erg milieuvriendelijke bestrijdingsmethode voor schadelijke aaltjes. En bovendien gemakkelijk te planten. De aaltjes dringen de wortels van het afrikaantje binnen en worden er gedood door giftige stoffen.

Wortelvlieg

De larve van de wortelvlieg kan grote schade veroorzaken. Bescherm je moestuintje door peterselie te planten. Door de sterke geur gaat de wortelvlieg heel snel weg! Ook andere sterk geurende kruiden of planten als alsem, citroenmelisse, tagetes,… klaren de klus. 

Meer tuintips?

Voor meer tuintips en -inspiratie surf je naar de website van De Landelijke Gilden en Bokrijk.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!