Nooit meer verloren op de camping De Tent Finder app

woensdag 1 juli 2015 - 11:06

Op het internet vind je alles! Recepten voor middeleeuwse stoofpotjes? Een Delfts servies? Een lama met twee hoofden? Of, nog zeldzamer, een partner voor het leven... Maar als we nu eens gewoon begonnen met je eigen tent op de (festival)camping?

 

tent_finder_thumb

Kan handig zijn, zo'n 'Adult Tent Finder' ofzo, dachten we. Maar de lieden bij Boutique Camping waren ons voor met hun 'Tent Finder' app. Zo werkt hij:

 

1. Opslaan

Niet vergeten: je tent opslaan! Alhoewel, de app werkt met alle dingen die je geografisch wil pinnen en later wil terugvinden. Je camper, auto, autosleutels, favoriet café, maffende festivalbuddy op de wei... Vervolgens gewoon het appje downloaden en...

2. Vastpinnen maar!

Je kan de locatie een naam geven, en er zelfs een foto aan koppelen zodat je de plaats meteen herkent. 

 

screen568x568

 

3. Terugvinden

Alle optredens gescoord? Stilaan maar eens gaan pitten dan! Je hoeft de locatie in de app maar aan te tikken en je smartphone gidst je er naartoe.

 

bc-tent-finder-11-2-s-386x470

 

Als de app verbinding heeft met het internet gebeurt dat gidsen met een kaart.  Maar het systeem werkt evengoed zonder dataverbinding: je hoeft dan alleen maar de naald van het ingebouwde kompas te volgen.  Het ding zegt zelfs hoe ver de bestemming nog van je verwijderd is.

 

tent_finder2_thumb

 

5. Extra functies

Verder geeft de app nog de mogelijkheid om te communiceren of je locatie te delen met je vrienden.  Je kan zelfs een weerbericht opvragen voor jouw locatie

 

screen568x568_2

 

En voor de onzalige nachtelijke zoektochten: de app heeft ook een ingebouwde ‘Torch'-knop die je flitser inzet als zaklamp.

Geen iOS? Geen probleem!

Je vindt de Tent Finder alleen in het Engels en hij is er ook alleen voor iPhone (hier vind je meer informatie voor iOS).  Maar er zijn meer dan genoeg apps die hetzelfde doen:

  • Voor iOS: ALF. Die ziet er iets minder hip uit, maar werkt volgens hetzelfde principe.
  • Voor Android / Windows: je bent wel net zo goed geholpen met de Car-Pass Car Locator.  Eigenlijk bedoeld om je auto terug te vinden, maar het resultaat is net hetzelfde. Plus: hij is ook gratis.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!