Nooit meer vloeken begin december: zo berg je kerstspullen netjes op

vrijdag 3 januari 2020 - 19:27
Niets lastiger dan de kerstperiode beginnen met slingers die in de knoop zitten en 10 gebroken kerstballen. Anticipeer nu al en berg je kerstspullen proper en netjes op met deze tips.

Lampjes op orde! 

Wikkel je lampjes rond een kapstok of een stukje karton. Zo rol je ze aan het einde van het jaar vlot weer af en hangen ze in een mum van tijd in je kerstboom. 

Foto: Pinterest

Geen gebroken ballen meer! 

Gebruik een lege eierdoos als opbergplaats voor je kerstballen, zo gaan ze zeker niet stuk. Een ander methode is het opbergen in plastic bekertjes en een opbergbox. Knip stukken karton zo groot als de box, zet bekertjes in de doos en vul ze op met kerstballen en andere kerstdecoratie. Werk in lagen tot de doos vol zit. 100% schokbestendig! 

Nooit meer in de knoop! 

Neem een lege fles van frisdrank of water. Zorg dat ze proper en droog is. Vul de fles met een kerstslinger of kralensnoer. Laat het uiteinde van de slinger uit de fles hangen en plak vast met een stukje kleefband. Wanneer je in december je kerstdecoratie weer boven haalt kan je de slinger er zonder moeite weer uit trekken. 

Kerstkaartjes 

Hou je kerstkaartjes zeker één jaar bij! Zo weet je volgend jaar perfect wie je zeker een kaartje moet sturen. Maak met een perforator gaatjes in de kaartjes. Haal er een lintje door of werk met twee ringetjes. Geordend staat netjes! 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!