Perfect gepocheerde eitjes

vrijdag 15 september 2017 - 12:16
Houdt ie of houdt ie niet? Dat is meestal de hamvraag wanneer je een gepocheerd ei maakt. Dankzij deze drie trucjes bespaar je jezelf heel wat keukenstress!

Gebruik een muffin bakvorm

pocheren

Breek het ei in een muffin bakvorm, het best eentje uit siliconen. Dompel de bakvorm ongeveer vier minuten onder in een kookpot met kokend water.

Gebruik de microgolfoven

Breek het ei in een kommetje met water

Vul het kommetje voor de helft met water. Dankzij het water springt het ei niet uit elkaar.

Zet het 1 minuut in de microgolfoven en klaar!

Draai de microgolfoven op de hoogste stand.

Gebruik een plastic zakje

Doe het ei in een plastic zakje of huishoudfolie, draai er een stevige knoop in en stop het dan in kokend water voor een kleine twee minuten. Extra handig, je kan het ei al meteen kruiden in het zakje!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!