Pesto, gember en bananen: ook dit kan je allemaal invriezen
Rijpe banaan
Laten we eerlijk zijn: niemand wil die rijpe banaan uit de fruitmand. Gooi ze niet weg, maar snijd ze in stukjes en vries ze in. Perfect om later een smoothie mee te maken of om te verwerken in pannenkoeken- of cakebeslag.
Eieren
Hoe vaak heb je in recepten alleen eidooiers nodig? Je eiwit op overschot kan je bewaren in de diepvriezer. Wanneer je genoeg eiwit gespaard hebt, kan je er koekjes of meringue mee maken. Dooiers kan je evengoed invriezen. Die kan je later gebruiken voor quiches of omeletten. Let wel: stop geen volledige eieren in de diepvriezer! Zorg altijd dat ze eerst gebroken zijn.
Gember
Koop je verse gember? Dan koop je vaak meer dan je eigenlijk nodig hebt. De beste manier om het overschot te bewaren: wassen, afdrogen, schillen en de blender in! Daarna kan je alles verdelen over een ijsblokjesvorm en invriezen.
Koekjesdeeg
Een koekjesfestijn in een vingerknip? Zorg ervoor dat je altijd wat koekjesdeeg in de diepvriezer hebt zitten. Bewaar het in een 'worstje' of in kleine balletjes, zo kan je snel aan de slag.
Pesto
Ook pesto komt heelhuids uit de diepvriezer. Maak het jezelf makkelijk door de pesto in een ijsblokjesvorm in te vriezen, zo heb je meteen individuele porties.