Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Pesto, gember en bananen: ook dit kan je allemaal invriezen

aha

consument

wo 28 sep. - 2:39

Zit je diepvriezer vol met soep en spaghettisaus? Maak dan maar wat plaats vrij!
IJsblokjes
© Getty Images

Rijpe banaan

Laten we eerlijk zijn: niemand wil die rijpe banaan uit de fruitmand. Gooi ze niet weg, maar snijd ze in stukjes en vries ze in. Perfect om later een smoothie mee te maken of om te verwerken in pannenkoeken- of cakebeslag.

Eieren

Hoe vaak heb je in recepten alleen eidooiers nodig? Je eiwit op overschot kan je bewaren in de diepvriezer. Wanneer je genoeg eiwit gespaard hebt, kan je er koekjes of meringue mee maken. Dooiers kan je evengoed invriezen. Die kan je later gebruiken voor quiches of omeletten. Let wel: stop geen volledige eieren in de diepvriezer! Zorg altijd dat ze eerst gebroken zijn.

Gember

Koop je verse gember? Dan koop je vaak meer dan je eigenlijk nodig hebt. De beste manier om het overschot te bewaren: wassen, afdrogen, schillen en de blender in! Daarna kan je alles verdelen over een ijsblokjesvorm en invriezen.

Koekjesdeeg

Een koekjesfestijn in een vingerknip? Zorg ervoor dat je altijd wat koekjesdeeg in de diepvriezer hebt zitten. Bewaar het in een 'worstje' of in kleine balletjes, zo kan je snel aan de slag.

Pesto

Ook pesto komt heelhuids uit de diepvriezer. Maak het jezelf makkelijk door de pesto in een ijsblokjesvorm in te vriezen, zo heb je meteen individuele porties.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet