Recept: heerlijk eenvoudige bosbessentaart

maandag 27 juli 2020 - 17:00
De bessenstruiken hangen vol met heerlijk rood fruit. Het is nu dan ook het seizoen voor bosbessen. Maak samen met ons deze heerlijke bosbessentaart. Succes verzekerd!

Dit heb je nodig

Gistdeeg

  • 250 g patisseriebloem
  • 15 g verse gist
  • 1 ei
  • 30 gram boter
  • 15 gram suiker
  • 90 gram lauwe melk
  • 3 gram zout

Bosbessenvulling 

  • 600 gram bosbessen 
  • 75 g suiker
  • 1 theelepel citroensap

Aan de slag

Gistdeeg

  • Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.
  • Los de gist op in de lauwe melk.
  • Doe de bloem in de mengkom en voeg de boter er aan toe in stukjes. Meng in de keukenmachine.
  • Voeg het gistmengsel en het ei toe, laat goed kneden.
  • Als laatste meng je het zout doorheen het deeg. 
  • Kneed tot je een mooie bol deeg hebt.
  • Laat het deeg 40 minuten rijzen onder een handdoek.

Taart

  • Rol het deeg uit, gebruik hiervoor een beetje bloem.
  • Vet de bakvorm in en leg het deeg in de vorm. Laat dit nog eens 15 minuten rijzen.
  • Doe de bessen met de suiker en het citroensap in een mengkom.
  • Meng zodat de suiker zich goed verdeelt.
  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Prik gaatjes in de bodem van het deeg.
  • Stort de bessen in de deegbodem.
  • Bak de taart 25 minuten op 180 graden.
  • Haal de taart uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. 

Werk af met wat bloemsuiker en serveer met een bolletje vanille-ijs. Smakelijk! 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!