Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Recept: heerlijk eenvoudige bosbessentaart

ma 27 jul. - 3:00

De bessenstruiken hangen vol met heerlijk rood fruit. Het is nu dan ook het seizoen voor bosbessen. Maak samen met ons deze heerlijke bosbessentaart. Succes verzekerd!

Dit heb je nodig

Gistdeeg

  • 250 g patisseriebloem
  • 15 g verse gist
  • 1 ei
  • 30 gram boter
  • 15 gram suiker
  • 90 gram lauwe melk
  • 3 gram zout

Bosbessenvulling 

  • 600 gram bosbessen 
  • 75 g suiker
  • 1 theelepel citroensap

Aan de slag

Gistdeeg

  • Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.
  • Los de gist op in de lauwe melk.
  • Doe de bloem in de mengkom en voeg de boter er aan toe in stukjes. Meng in de keukenmachine.
  • Voeg het gistmengsel en het ei toe, laat goed kneden.
  • Als laatste meng je het zout doorheen het deeg. 
  • Kneed tot je een mooie bol deeg hebt.
  • Laat het deeg 40 minuten rijzen onder een handdoek.

Taart

  • Rol het deeg uit, gebruik hiervoor een beetje bloem.
  • Vet de bakvorm in en leg het deeg in de vorm. Laat dit nog eens 15 minuten rijzen.
  • Doe de bessen met de suiker en het citroensap in een mengkom.
  • Meng zodat de suiker zich goed verdeelt.
  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Prik gaatjes in de bodem van het deeg.
  • Stort de bessen in de deegbodem.
  • Bak de taart 25 minuten op 180 graden.
  • Haal de taart uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. 

Werk af met wat bloemsuiker en serveer met een bolletje vanille-ijs. Smakelijk! 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet