Recept: heerlijke zomerse citroentaart

maandag 20 juli 2020 - 08:03
Citroentaart
De zomer vraagt om dessertjes die niet al te zwaar zijn en fris smaken! Deze citroentaart is het ideale taartje voor op een zomerse avond. Bovendien kan dit recept nooit mislukken! Succes!

Dit heb je nodig

Taartbodem

  • 1 vel zanddeeg
  • Klontje boter
  • 1 eetlepel bloem
  • baklinzen

Citroenvulling

  • 4 eieren
  • 160 gram citroensap
  • 220 gram suiker
  • 300 gram zachte boter
  • 3 gram gelatinepoeder
  • 12 gram koud water

Eiwitschuim

  • 4 eiwitten
  • 200 gram suiker
  • 1 limoen

Aan de slag!

Taartbodem

  • Verwarm je oven op 180 graden.
  • Vet de bakvorm in met een beetje boter en bestuif met de bloem.
  • Leg het deeg in de vorm, duw met je handpalm de randjes van het deeg weg.
  • Prik gaatjes in de bodem met een vork.
  • Leg een stukje bakpapier op het deeg en stort de baklinzen er in uit.
  • Bak de bodem 15 minuten op 180 graden.
  • Laat de bodem afkoelen op een rooster.

Citroenvulling

  • Haal de boter op tijd uit de koelkast.
  • Beng het citroensap aan de kook, samen met 200 gram van de suiker.
  • Doe de eitjes samen met de rest van de suiker in de keukenmachine en laat opkloppen tot een luchtig mengsel.
  • Voeg een deel van het warme citroensap bij het mengsel van eitjes.
  • Giet het eiermengsel bij het citroensap en verwarm tot ongeveer 85 graden.
  • Roer goed met de klopper, wanneer het mengsel dik word en ‘blub’ zegt is het klaar. Haal van het vuur.
  • Meng het koude water met de gelatinepoeder in een glas en voeg toe aan de crème.
  • Laat de crème lichtjes afkoelen.
  • Mix de zachte boter onder de crème.
  • Zet de vulling in de koelkast.

Eiwitschuim

  • Doe het eiwit in een propere kom.
  • Begin op te kloppen en doe de suiker er beetje bij beetje bij.
  • Blijf kloppen tot het eiwit vast blijft kleven aan de kom.
  • Doe het schuim in een spuitzak.

 Afwerking

  • Schep voldoende citroencrème in de bodem. Strijk de crème goed plat.
  • Neem de spuitzak met eiwitschuim en spuit in cirkels over de crème.

Tip: Plaats een omgedraaide ronde bakvom op een platenspeler en zet je taart erop. Laat de speler draaien en spuit de merengue van in het midden naar buiten. Oefening baart kunst!

  • Brand het eiwit licht af met een bunsenbrander.
  • Werk af met de zeste van limoen.

Smakelijk!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!