Smaakvolle salades, zo maak je ze!
Houd de dressing apart
Oeps, is je knapperige sla een zompig boeltje geworden? Neem je dressing in een apart potje mee, zodat je sla niet de hele voormiddag in een sausbadje ligt te weken.
Of bouw je salade op in slimme lagen in een glazen bokaal, met helemaal onderaan de dressing en pas bovenaan de sla.
Vergeet de dressing niet
Anders durft dat gezonde slaatje wel eens tegen te vallen.
Met een klassieke mosterdvinaigrette zit je altijd goed, maar denk ook eens aan wat olijfolie, balsamicoazijn, of gewoon wat peper en zout!
Denk ruimer dan alleen groenten
Denk ook aan een gekookt eitje, spekblokjes, kaas of wat nootjes en broodcroutons. Je moet uiteindelijk wel gegeten hebben.
Probeer eens andere groenten dan sla, tomaat en wortel. Waarom geen spinazie, boontjes of asperges toevoegen? Zoveel smaakmogelijkheden!