Stinkende afvoer? Zo laat je 'm terug fris ruiken!

maandag 9 mei 2022 - 18:19
Aha!
Een stinkende afvoer wordt vaak veroorzaakt door etensresten die vast komen te zitten. Met deze simpele tips zijn de vieze geurtjes zo weg!

Kuis losse onderdelen

Vergeet zeker niet om alle losse onderdelen schoon te maken! Ook die kunnen vuil worden en vieze geurtjes veroorzaken. Een zeepsopje en een oude tandenborstel zijn perfect om deze klus te klaren.

Borstel

Ga op zoek naar een lange, fijne borstel. Steek 'm in je afvoer en beweeg op en neer, in een draaiende beweging, ... Vuil dat vastzit (en misschien ook geurtjes veroorzaakt) krijg je zo gemakkelijk los.

Bicarbonaat & azijn

Giet ongeveer 200 gram bicarbonaat in je afvoer. Voeg daarna 250 ml azijn toe en laat 15 minuten rusten. Spoel alles weg met flink wat kokend water.

Soda

Strooi een handvol sodakristallen in je afvoer gevolgd door (bijna) kokend water. Herhaal totdat alle kristallen opgelost zijn. En weg zijn vervelende geurtjes!

Chemische producten

Blijft de onaangename geur hardnekkig volhouden? Vraag dan raad in een doe-het-zelfzaak. Wees altijd voorzichtig wanneer je chemische producten gebruikt, en volg de bijsluiter!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!