Surf meer mobiel, zonder gepeperde rekening

vrijdag 19 juni 2015 - 15:51
Aha!
Zo haal je veilig het beste uit je mobiele data, zonder daar een financiële kater aan over te houden.
Synchroniseer niet constant: kies de voor jou gepaste e-mail- en kalenderinstellingen voor je smartphone of tablet, laat ook automatisch enkel de onderwerpen downloaden. Surf naar de mobiele versie van websites: bijvoorbeeld m.google.com, m.facebook.com, m.deredactie.be...
8223162757_b767fe8ebb_k_contentfullwidth
Let op voor datagulzige apps: via de instellingen van je mobiele apparaat kun je meestal aangeven welke app wanneer data mag gebruiken. Monitor je datagebruik: steek je licht op bij je operator, vaak heeft hij een tool om na te gaan hoeveel je verbruikt.
Let op met audio- en videostreaming: YouTube, podcasts, Spotify en Deezer zijn maar enkele apps. Digitaal radio luisteren verbruikt natuurlijk ook best wat. Zet push-berichten uit: beslis zelf wanneer bepaalde apps je mogen lastigvallen met berichten, anders verbruiken ze constant.
cell-phone-2-e1367443629729
Verklein foto’s: wil je beeldmateriaal delen of mailen, zorg er dan voor dat ze in een klein formaat of sterk gecomprimeerd doorgesturud worden Geef voorkeur aan wifi voor updates: de eerste configuratie van je mobiele toestel, en het updaten van je gedownloade applicaties kun je uitvoeren via een wifi-verbinding om je dataverbruik in je abonnement niet extra te belasten.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!