Surf slimmer en sneller op je smartphone

maandag 23 oktober 2017 - 15:50
Aha!
Zo bespaar je op je data en batterij.

Bespaar data

 

Installeer Google Chrome op je smartphone. Die heeft een zogenaamde databesparingsmodus. Zet je die aan, dan zullen afbeeldingen niet geladen worden wanneer je een slechte verbinding hebt. Je pagina's zullen sneller laden, en je zal niet zo snel aan je mobiele datalimiet zitten.

Typ sneller (en minder)

 

Bespaar heel wat tijd door een alternatief toetsenbord te downloaden voor je smartphone. Die leren op dynamische manier je toetsenbordgedrag kennen, waardoor ze erg accuraat woorden kunnen voorspellen zelfs nog voor je ze begint te typen. Toetsenbordtoppertjes zijn onder andere Swiftkey, Swype en Fleksy.

Surf 's avonds comfortabeler

 

Niet alleen kan het veel te heldere scherm van je smartphone anderen storen (zoals bijvoorbeeld in bed), je kan er ook slaapproblemen door krijgen. Sunset lost dat probleem voor je op met verschillende aangepaste schermfilters.

Gebruik een adblocker

 

Adblockers verbergen niet enkel advertenties en pop-ups, ze doen je sneller surfen en laten je batterij langer meegaan. Veel websites rekenen echter op de inkomsten uit deze advertenties en pop-ups en zien liever geen gebruik van adblockers.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!