
Dit heb je nodig
- krokante koekjes naar keuze
- boter (op kamertemperatuur of gesmolten)
Hoe groter je taart, hoe meer koekjes en boter je nodig hebt. Voor een zeer kleine bakvorm (2 personen) is 150 gram koekjes en 35 gram boter een goede richtlijn. Voor een grote taart (8 personen) heb je zo'n 500 gram koekjes en 120 gram boter nodig. Maar hey, dit is geen exacte wetenschap! Wat te veel boter gebruikt? Meng er wat extra koekjes onder! Te droog? Voeg wat extra boter toe!
Aan de slag
Verkruimel de koekjes

Dit kan je op verschillende manieren doen: met een stamper en vijzel, in een blender, door ze in een zakje te steken en er met een zwaar voorwerp (bijvoorbeeld deegrol of pan) op te slaan.
Meng de zachte of gesmolten boter met de koekjes

De textuur moet lijken op 'nat zand'.
Doe het beslag in je bakvorm

Laat het beslag even rusten in de koelkast.
Maak de taartvulling

Terwijl je bodem rust en wat harder wordt, kan je je taartvulling maken. Laat je inspiratie de vrije loop! Wat dacht je van een frisse kaas- of kwarkvulling? Of bruine, zwarte of witte chocomousse? Of een lekker pudding? Kies wat je hart begeert.
Haal de bodem uit de frigo wanneer je vulling klaar is

Werk de vulling en taart zoals gewoonlijk verder af. Smullen maar!