Tapijten reinigen? Kinderspel!

vrijdag 10 september 2021 - 11:30
Aha!
Tapijt
Ondanks je pogingen om je tapijt piekfijn te houden is een ongelukje onoverkomelijk. Voetstappen en vlekken komen geregeld voor en stof kan zich snel verzamelen tussen de haren van het kleed. Dankzij deze tips blijft je tapijt tiptop.

Voor je begint

Test deze tips altijd eerst even uit op een klein stukje van je tapijt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Zonder chemische middelen

De beste manier om je tapijt op te frissen is door ze simpelweg buiten schoon te kloppen met een mattenklopper. Zo worden eventuele motteneitjes of tapijtkevers ook verwijderd. Je tapijt regelmatig goed stofzuigen helpt ook zeker.

Tapijt

Bicarbonaat

Bicarbonaat is perfect om muffe geurtjes uit je tapijt te halen. Strooi een flinke hoeveelheid op je tapijt en laat het zo'n 30 minuten liggen. Zuig vervolgens alles op met de stofzuiger. Herhaal indien nodig.

Deppen, niet wrijven

Iets gemorst op je tapijt? Ga meteen over tot actie! Hoe langer het vuil blijft liggen, hoe moeilijker je het weg krijgt. Gebruik bij voorkeur een witte, droge handdoek, omdat die geen kleur afgeeft. Werk van buiten naar binnen om te voorkomen dat de vlek zich verder verspreid.

Azijn + Water

Meng 1 liter warm water met 2 theelepels azijn. Breng het aan op de vlek en laat 10 à 15 min inwerken voor je het er afveegt. Aarzel niet om er meerdere keren over te gaan als de vlek niet meteen verdwijnt.

Scheerschuim

Raar maar waar: scheerschuim bestrijdt zo goed als alle vlekken! Breng het scheerschuim op het vlekje aan en laat het een halfuurtje inwerken. Daarna gewoon wegvegen en er met water en azijn over gaan zodat er zeker geen scheerschuim achter blijft.

Afwasmiddel

De beste manier om moeilijke vet- en olievlekken weg te werken is met ontvetters. Een glas water met enkele druppels afwasmiddel is al voldoende. Dep het sopje op de vlek, laat even inwerken en dep het schoon met gewoon water. Herhaal indien nodig.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!