Vaatwasser verstopt? Zo los je 't op!

dinsdag 28 maart 2017 - 11:00
Aha!
Vaatwasser
Draait je vaatwasser niet meer zo vlotjes? Zo los je 't op!

Voor je begint

vaatwasser

Maak de vaatwasser leeg, schakel 'm uit en zet de stroomtoevoer naar de vaatwasser af. Verwijder ook voorzichtig de laadrekken indien mogelijk.

De filter

134ogs

Verwijder de filter op de bodem van de vaatwasser. Spoel alles grondig onder stromend water of laat 'm weken in water en zeep. Spoel goed schoon en zet 'm terug in je vaatwasser.

De afvoerbuis

De afvoerbuis bevindt zich vaak aan de onder- of achterkant van de vaatwasser. Houd een emmer bij de hand om achtergebleven water of restjes op te vangen. Schroef de afvoerbuis voorzichtig los.

Laat warm water door de buis stromen om eventuele blokkades te verwijderen. Bevestig de afvoerbuis opnieuw zoals voordien.

Zet de laadrekjes terug in je vaatwasser en draai een lege testcyclus (dus zonder vuile borden of glazen) om te checken of alles opnieuw naar behoren werkt.

Geurtjes?

134pfw

Heeft de verstopping voor ongewenste geurtjes gezorgd? Giet een kopje witte azijn op de bodem van de vaatwasser en laat 'm een lege uitgebreide cyclus draaien.

Hardnekkige geurtjes? Strooi wat bicarbonaat op de bodem van de vaatwasser. Laat een nachtje rusten en draai opnieuw een lege uitgebreide cyclus.

Nog altijd verstopt?

Super Mario

Roep de hulp in van een professionele loodgieter.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!