Vertrek met een gerust hart op vakantie

woensdag 19 juni 2019 - 14:30
Ga je binnenkort op reis en wil je met een gerust hart vertrekken? Er zijn tal van kleine zaken die je in en rondom je huis kan doen om de kans op inbraak te verminderen.

Verberg waardevolle spullen

huis 3

Laptops, sieraden of geld bewaar je het best in een kluis of op onlogische plaatsen in je huis.

Inbrekers houden niet van licht

Zorg voor een goede buitenverlichting rondom je huis. Inbrekers houder er niet van om in het licht te werken.

Als het donker is in je huis, geef je inbrekers al een zekere uitnodiging. Je kan vrij goedkoop tijdschakelaars kopen om het licht op bepaalde tijdstippen automatisch te laten aanspringen. Zo geef je de indruk dat er iemand aanwezig is.

Maak ze het niet gemakkelijk

huis 2

Rondom je huis kunnen dieven gebruikmaken van tafels, stoelen of ladders om aan zwakke plaatsen van je huis te geraken. Verberg je tuinset en klimmiddelen indien mogelijk in de schuur of garage.

Verwittig je buren van je afwezigheid

Zij kunnen een oogje in het zeil houden en op tijd de nodige maatregelen nemen. Je kan ook vragen dat ze de post regelmatig komen ophalen; met een volle brievenbus laat je immers ook weten dat je al lange tijd weg bent van huis.

Vermeld ook niet op sociale media dat je op vakantie gaat.

Schakel de politie in

huis

Je kan aan de politie vragen om in je buurt te patrouilleren. Je huis wordt dan meegenomen in de dagelijkse politie surveillance.  

Investeer in een alarmsysteem

Je kan je woning extra beveiligen aan de hand van een alarmsysteem of andere beveiligingsmiddelen: dievenklauwen, anti-inbraakstrips, gecertificeerde sloten,…

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!