Voorverpakt vlees: openen voor gebruik!

donderdag 18 februari 2021 - 15:00
Hmm, een heerlijk gedroogde ham of een lekkere steak voor op de barbecue. Vergeet 'm niet op tijd uit te pakken!

Wil je een smakelijk stuk vlees op de barbecue. Dat begint al bij een goede voorbereiding

Uitpakken en ademen

Voorverpakt vlees haal je het best een twintigtal minuten voor gebruik uit de verpakking. Eigenlijk is het zo’n beetje als met wijn. Die wordt ook lekkerder als je hem voor gebruik decanteert!

Door het vlees tijdig uit de koelkast te halen, geef je het de kans om eerst even te ademen. Doe je dat niet, dan schroeit de hete boter in je pan het vlees meteen dicht en dan kan de lucht niet meer inwerken op de smaak en kleur!

Beschermende atmosfeer

De reden waarom je vlees eerst moet laten ademen, is het gas dat in de verpakking zit. Vlees wordt onder beschermende atmosfeer verpakt. De lucht in de verpakking wordt vervangen door een toegelaten gas, dat de rijping van het vlees vertraagt, zodat ’t langer goed blijft. Maar dat gas zorgt er ook voor dat de smaak helemaal opgesloten geraakt!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!