Waze vs Google Maps: welke navigatie-app gebruik je het best?

woensdag 10 juli 2019 - 08:00
Je smartphone als gps gebruiken, is best handig. Er zijn ondertussen ook heel wat navigatie-apps met elk hun sterktes en zwaktes.

Google Maps

google-maps-mobile-smartphone-ss-1920

Google Maps (iOS, Android) is een handige navigatie-app die je niet alleen vlot op je bestemming brengt, maar je ook goed informeert over je gekozen bestemming.

De app zit boordevol achtergrondinformatie over dichtstbijzijnde steden, bezienswaardigheden en (horeca)zaken.  Je kan 't ook gebruiken als je je te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer verplaatst.

google

En verder

  • Uitgerust met Google Street View
  • Gedetailleerde zoekfunctie
  • Mogelijkheid tot het downloaden van GPS-kaarten. Je hoeft dus niet de hele tijd je mobiel internet aan te zetten om Google Maps te gebruiken!

Waze

waze

Waze (iOS, Android) focust zich op het sociale netwerk van haar gebruikers. Die kunnen andere bestuurders waarschuwen voor onder andere file, ongelukken, flitsers en beschadigde stukken wegdek.

Het zal je dan ook niet verbazen dat Waze dé kampioen is in het vinden van de snelste route.

waze

En verder

  • Mogelijkheid om geschatte aankomsttijden door te sturen naar je vrienden
  • Leert bij over vaak genomen routes, spitsmomenten, favoriete routes, ...
  • Zoekt de goedkoopste tankstations in de buurt
  • Indicator toont de geschatte filetijden

Welke app gebruik je wanneer?

img_3496bfree

Voor langere ritten gebruik je best Waze

Je krijgt een beter zicht op je reistijd, je wordt gewaarschuwd voor mogelijke gevaren onderweg, én je geraakt door het doeltreffende omleidingssysteem sneller op je bestemming.

Wanneer je je niet al te ver moet verplaatsen is Google Maps de beste optie.

Je kan de app ook gebruiken wanneer je niet met de auto op pad bent en je krijgt heel wat nuttige achtergrondinformatie op je scherm. Daarnaast zal je niet door elke smalle éénrichtingsstraat gestuurd worden om toch maar 10 seconden sneller op je bestemming te geraken.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!