Weg met vieze geurtjes in je wasmachine

woensdag 10 maart 2021 - 09:22
Clean My Space
Ruikt je was en/of wasmachine niet meer zo fris? Zo geef je 'm een grondige poetsbeurt!

Bicarbonaat

How to Clean A Washing Machine, add baking soda, by Justine Hand for Remodelista_1-733x488

Maak de trommel van je wasmachine helemaal leeg. Strooi ongeveer 350 gram bicarbonaat rechtstreeks in de trommel. Draai de langste en warmste cyclus.

Azijn

IMG_2758

Giet vervolgens ongeveer 250 ml azijn rechtstreeks in de trommel van je wasmachine. Draai opnieuw de langste en warmste cyclus met een lege trommel. Je kan eventueel nog enkele druppels etherische olie aan de azijn toevoegen.

Bijna klaar!

Clean-the-Seal-of-the-Front-Loading-Washer

Neem een droge doek en wrijf de trommel, deur en rubberen sluiting droog. Hardnekkige vlekken? Spray er wat azijn op of maak een pasta van wat bicarbonaat en water. Even laten inwerken en schoon wrijven.

Wrijf de buitenkant van je machine schoon met een doek en wat regulier schoonmaakmiddel. Geef het zeepbakje een grondige beurt met wat azijn en een oude tandenborstel. Kan je het zeepbakje uit je machine halen? Nog beter! Laat het even weken in wat water en azijn, wrijf droog en plaats het terug in je wasmachine.

En verder

Washing-In-Machine-And-Basket
  • Laat de deur van je wasmachine openstaan wanneer je 'm niet gebruikt. Zo kan achtergebleven vocht verdampen en vermijd je schimmels en andere ongewenste gasten.
  • Hetzelfde geldt voor het zeepbakje. Laat het openstaan wanneer je je machine niet gebruikt, en wrijf het regelmatig schoon met wat azijn en een oude tandenborstel.
  • Haal je frisse was zo snel mogelijk uit je machine.
  • Gebruik niet te veel wasmiddel. Zo verklein je de kans dat restjes zeep achterblijven, en kunnen gaan schimmelen.
  • Heb je het graag héél proper? Veeg dan je trommel, deur en rubberen afsluiting droog na elke wasbeurt. Je vermijdt opnieuw vochtophoping en schimmels.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!