Weg met waterkringen op je houten meubels!

donderdag 1 juli 2021 - 09:40
New York Times
Waterkringvlekken op een houten meubelstuk gemaakt? Zo krijg je ze weg!

Witte vlekken

Heeft een glas een witte kring of vlek achtergelaten? Dat betekent dat de vlek nog oppervlakkig is, en je ze dus nog gemakkelijk weg krijgt.

Is de vlek nog nieuw, pakweg een dag oud, dan is een haardroger het enige wat je nodig hebt. Zet de haardroger op een lage tot medium warmte. Beweeg 'm van voren naar achteren boven de vlek (niet té dichtbij!) om oververhitting tegen te gaan.

Soms is dat voldoende om het water te doen verdampen en de vlek te doen verdwijnen.

Mayonaise kan ook je redder in nood zijn. Gebruik een propere, zachte doek om de kring in te wrijven met wat mayonaise. Maak de vlek opnieuw schoon met een vochtige en droge doek.

Blijft de kring hardnekkig staan? Laat de mayonaise dan langer intrekken (ongeveer 3 uur)! Als de mayonaise intussen opdroogt, kan je wat extra aanbrengen en terug inwrijven met een doek.

Zwarte vlekken

Blijft de witte vlek zichtbaar na bovenstaande trucjes? Of heb je te maken met een zwarte watervlek? Dan is het water waarschijnlijk dieper in het hout gedrongen en is de vlek veel moeilijker te verwijderen.

Om aan de vochtplek te geraken, moet de bovenste laag van het hout verwijderd worden om het onderliggende hout te kunnen bewerken. Afhankelijk van het type hout en de afwerking, heb je hiervoor verschillende producten nodig. Je vraagt het best raad in een doe-het-zelfzaak of aan een vakman.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!