Welke formule kies je in de carwash?

dinsdag 8 augustus 2017 - 16:11
Of je nog met vakantie moet vertrekken of net terug bent, de kans is groot dat de auto een wasbeurt moet krijgen. De carwash is handig, maar voor welk wasprogramma kies je het best?

Standaard, wax of deluxe?

 

Elk programma heeft zijn eigen prijs. Het standaardprogramma is uiteraard de goedkoopste optie.

Met een waxprogramma zit je nooit verkeerd! De wax legt een dun beschermlaagje over het koetswerk van je auto, zodat het vuil zich niet vasthecht op de lak. Het is ook een goede bescherming tegen vogelpoep, want als die op je ruwe lak terechtkomt, zorgt die voor lelijke plekken. Een waxbehandeling is wel maar tijdelijk. Na drie weken is het spul weg en heeft vuil opnieuw vrij spel.

Na een lange periode van vrieskou kan het zeker geen kwaad om een paar euro's extra uit te trekken voor een deluxebehandeling en een bodemreiniging. De onderkant van je auto wordt dan grondig gereinigd. Je hoeft natuurlijk niet elke keer voor die behandeling te kiezen. De auto's van tegenwoordig zijn echt wel bestand tegen strooizout; de onderkant zal dus niet zomaar wegroesten.

Zelf wassen?

Auto's die regelmatig naar de carwash gaan, worden na verloop van tijd doffer van kleur. Vooral donkere auto's hebben daar last van. Zelf wassen is daarom nog altijd het allerbeste! Poets met een zachte, propere spons en gebruik veel water. Schrob ook altijd van boven naar beneden!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!