Welke muziek helpt je te concentreren?

woensdag 28 augustus 2019 - 10:00
Fast Company
studeren met muziek

De een werkt graag in een muisstille omgeving, een ander speelt graag zo luid mogelijk de soundtrack van Tomorrowland op eindeloos repeat.

Hulp?

Muziek helpt om saaie, simpele taken sneller en aangenamer tot een goed einde te brengen. Je gemoedstoestand verbetert en je zult sneller werken. In een luidruchtige omgeving zorgt muziek ervoor dat je je beter kunt focussen. Ervaar je die achtergrondgeluiden niet als storend? Doe zo verder!

Of afleiding?

Wanneer je veel nieuwe informatie moet absorberen vormen geluiden een te grote afleiding. Zelfs wanneer muziek subtiel aanwezig is, vraagt het nog te veel van je aandacht om gefocust te kunnen leren.

  • Vermijd extremen: geen pompende bassen of snijdende synthesizers.
  • Muziek met tekst kan tijdens simpele of saaie opdrachten. Daarom werkt naar muziek luisteren ook heel goed tijdens het sporten. Tijdens meer ingewikkelde opdrachten laat je tekst best achterwegen.
  • Je kiest ook best voor muziek waarmee je vertrouwd bent. Nieuwe muziek is een verrassing en vraagt dus meer van je aandacht en creëert meer afleiding.

Muziektips

Klassieke muziek

Bevat geen tekst en ken je vaak al. Kies wel eerder voor een delicate Für Elise en niet voor een dramatisch stuk.

Elektronische muziek

Opnieuw geen tekst, veel repetitie en dus weinig verrassingen. Maar kies wel voor een subgenre als ambient house, en niet voor de laatste hit van Dimitri Vegas & Like Mike.

Muziek uit videogames

Deze muziek is letterlijk bedoeld als achtergrondmuziek! Het zorgt voor een aangename sfeer tijdens het gamen zonder te veel af te leiden.

Ga zelf op zoek!

Zijn deze genres toch niet helemaal je ding? Zoek dan binnen je favoriete genre naar niet-bombastische nummers zonder tekst, en je werkt gegarandeerd een pak sneller én beter!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!