Zelfgemaakte diepvriespizza

Perfect voor wanneer je wat minder tijd hebt.
Lees ook: Zo schil je je aardappel supersnel

Dit heb je nodig (voor 2 pizza's)

  • 7 gram instant gist
  • 240 ml lauw water
  • 15 gram suiker
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels zout
  • 350 gram patentbloem of pizzabloem
  • toppings naar keuze

Aan de slag

Meng de gist en het water samen tot het begint te bubbelen

Voeg alle overige ingrediënten toe en kneed tot een soepel pizzadeeg

Start met een keukenrobot. Als het deeg bijna gevormd is, kneed je best verder met je handen. Vergeet geen bloem over je aanrecht te strooien, zodat het deeg niet blijft kleven.

Laat 2 uur rijzen op kamertemperatuur

Vergeet de kom niet in te vetten. Rol de deegbal even rond in de kom en dek 'm vervolgens af met plastic folie.

Deel het deeg in 2 en rol het uit tot een pizzabodem

Vergeet opnieuw je aanrecht niet met wat bloem te bestrooien! Bak de bodems op een velletje bakpapier voor een 5-tal minuten op 220°. Het deeg moet lichtjes beginnen bollen, maar moet zeker nog niet bruin of gaar zijn! Laat volledig afkoelen.

Beleg de gebakken bodem met toppings naar wens

Tomatensaus, kaas, ham, groentjes, ... Wat jij 't liefst hebt! Steek de pizza vervolgens 2 à 3 uur onafgedekt in de diepvries.

Pak de pizza in met plastic folie en hij kan terug de diepvries in

Verwarm de oven voor op 200° wanneer je de pizza wilt bakken. Na 12 à 15 minuten bakken is ie goudbruin, knapperig en klaar om op te eten! Je kan zo heel wat pizza's op voorhand maken en afbakken wanneer nodig! Perfect voor wanneer je weinig tijd hebt, of een pizza-feestje organiseert!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!