Zo bak je perfect een vis!

dinsdag 5 januari 2021 - 17:49
5 stappen voor perfect gebakken vis.

Versheid

Koop de vis zo vers mogelijk. Vraag je vishandelaar welke vis nu op z’n best is of check de viskalender. Zo ontdek je alle soorten die onze vissers nu opvissen. Ideaal voor wie wil variëren, of zijn tafelgenoten wil verrassen met een minder gekende vissoort!

Voor het bakken

Dep de vis droog en kruid met peper en zout. Laat de gekruide vis niet te lang liggen voor je 'm bakt. Gebruik een pan die net groot genoeg is voor de stukken vis. In een te grote pan zal de boter sneller verbranden.

Je kiest beter voor boter dan olie. Tijdens het bakken neemt de vis de boter op, waardoor die niet snel uitdroogt. De boter zorgt ook voor extra smeuïgheid en smaak. Zelfs als je de vis iets te lang laat garen, blijft hij toch sappig door de boter.

Bakken maar!

Bak de vis op een niet té hoge temperatuur. Hou de baktijd in de gaten. Een filet van 120 g bak je twee minuten aan elke kant. Als 'm te kort gebakken is, kan je altijd nog een beetje bijgeven. Maar eens te ver kan je niet meer terug.

Smakelijk!

Laat de vis na het bakken rusten op een warme plek. Zo verspreiden de sappen en smaken zich opnieuw doorheen de vis. De regel is: evenveel minuten rusten als bakken. Werk af met een beetje citroensap

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!