Zo berg je speelgoed slim op

maandag 12 september 2016 - 16:04
Wisebread
Lijkt je living meer op een ondoordringbaar bos met stapels niet opgeruimd speelgoed dan op een plaatje uit een designcatalogus? Deze creatieve tips zetten je weer op de juiste weg!

Opberg- en zitkastjes

speelgoed
Berg je speelgoed op in mooie opbergkastjes of -zitjes onder een zitbank. Alles staat uit de weg en het oogt nog mooi ook! Op deze manier maak je meteen ook een mooie kinderzithoek, fijn om rustig een boekje te lezen.

De schoenenmat

shoeeorganizer
shoe organizer toy organization
Eenvoudig op te hangen aan een deur of kast, zonder veel plaats in te nemen. Perfect voor alle knuffels of barbies en de kinderen zien onmiddellijk wat waar ligt.

Mandjes voor in de badkamer

bathtoy
Badspeelgoed? Gebruik zo'n drieledige hangmand. Die rubberen eendjes, waterkrijtjes en ander waterspeelgoed moeten voortaan niet meer verkommeren in de badkuip.

Puzzels in zakjes

puzzel2
Al die grote dozen voor enkele puzzelstukjes nemen toch wel veel ruimte in. Met diepvrieszakjes kan je dat probleem makkelijk oplossen. Je knipt de voorkant van de doos uit en plakt 'm op het zakje, waar de puzzelstukjes dan in terecht komen. In plaats van een hele kast, heb je nu een klein mandje vol puzzels.

De knapzak/mat

storagemat_lego
storagemat
Koop of maak je eigen mat/zak voor speelgoedblokken. Je kan de zak overal meenemen en wanneer je hem opent, kan het dienen als speelmat. Zo blijft het speelgoed en de zak altijd samen. Handig!

Verborgen lades

Rolling-Cart-11-640x438
Ook de verloren ruimte onder je bed, is een ideale plek voor speelgoed. Gebruik lades op wieltjes, zo zijn ze handig te verplaatsen.

De magneetstrip voor auto's

Car-Storage
In plaats van een grote doos of mand, waarin het onmogelijk is om je favoriete miniatuurauto's terug te vinden, zijn magnetische strips een leuk alternatief. Je bewaart het overzicht en het is meteen een leuke decoratie voor in de kinderkamer.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!