Zo bewaar je parfum langer

dinsdag 16 november 2021 - 10:00
Aha!
Foto: canva + unsplash
Hoelang je parfum precies kan bewaren, hangt vooral af van de kwaliteit van de ingrediënten waaruit het is samengesteld.  Met deze tips geniet je langer van je favoriete geur.

Kies een ondoorzichtig flesje

Licht en lucht doen geen goed voor parfum. Een ondoorzichtig flesje dat je goed kan afsluiten is de ideale combo.

Vermijd de badkamer

Bewaar parfum ver weg van de badkamer. De vochtigheid na een bad of douche doet een parfum geen deugd.

Zoek een donkere plaats

Hoe mooi parfumflesjes ook kunnen zijn, stel ze het best niet ten toon in fel licht. In een lade of een kast is veel beter.

In de koelkast?

Sommige mensen bewaren hun parfumflesje in de frigo. Dat kan, maar het is geen must, want de ideale temperatuur om parfum te bewaren ligt tussen de 15 en 18 graden. Stop je het flesje toch in de frigo, hou het daar dan. Want als je het eruit haalt, krijg je een grote temperatuurschommeling waarvan je parfum niet houdt.

Check de houdbaarheid

houdhbaarheid

Op zeker spelen? Op de doos of de fles staat meestal een symbooltje dat aangeeft hoelang het parfum meegaat eens je het flesje hebt opengemaakt. Want, parfum kan wel degelijk slecht worden. De geur kan veranderen, al moet dat niet altijd negatief zijn. Soms wordt het parfum geconcentreerder, omdat de alcohol gaat verdampen. Het parfum gaat dan sterker, maar daarom niet slechter ruiken. Je neus is in elk geval altijd een goede raadgever!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!