Zo fiets je veilig in de herfst

maandag 5 oktober 2020 - 09:57
Aha!
De herfst is door de gladde wegen en korte dagen verraderlijk voor fietsers. Naast het dragen van een fietshelm en reflecterende kledij, fiets je met deze tips al een pak veiliger.

Laat je knipperlicht thuis

Ook al valt een knipperend licht meer op, toch ben je beter af met een lamp die permanent brandt. Een Nederlands onderzoek toont aan dat knipperende fietslichten het voor andere weggebruikers veel moeilijker maken om de snelheid en de koers van een fietser in te schatten.

Rij niet volledig rechts

Hoewel je ook als fietser aan de rechterkant van de weg moet rijden, hou je best een meter afstand van de kant van de weg. Doordat je niet uiterst rechts rijdt, ben je beter zichtbaar én heb je voldoende uitwijkmogelijkheden.

Zet je zadel lager

Wanneer het kouder begint te worden doe je er goed aan door het zadel van je fiets iets lager te zetten. Het zal de stabiliteit tijdens het fietsen verhogen omdat het je zwaartepunt verlaagt.

Verlaag je bandenspanning

Wanneer het kouder (en dus ook gladder) op de weg is, doe je best wat lucht uit je banden. Een lagere bandenspanning zorgt voor meer grip op de weg.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!