Zo flirt je met finesse

donderdag 26 januari 2017 - 14:33
Flirten is niet altijd even makkelijk. Gelukkig zetten deze tips je op de goede weg.

Maak oogcontact (met een glimlach)

eye-contact
Onderzoek wees uit dat onbekende mensen elkaar leuker vinden nadat ze 2 minuten oogcontact maakten. Probeer dan ook iets langer oogcontact dan normaal te maken, en behoud altijd een mooie glimlach. Let wel op: iets langer kijken is niet hetzelfde als iemand tientallen seconden aangapen!

Frontale kennismaking

wersm-mention-poke-shoulder-tap-657x360
Niemand houdt ervan om zomaar overvallen te worden. Tik je potentiële partner dus niet onverwacht op de rug als je wilt kennismaken. Zorg ervoor dat hij of zij je ziet aankomen.

Geef complimentjes (maar niet over de looks!)

gay-dating
Kies je complimenten goed uit! Iemands ogen complimenteren is niet bijster origineel. Ga voor kenmerken waar de persoon wel vat op heeft. Wie weet draagt hij of zij wel mooie kleren, of ben je onder de indruk van zijn of haar humor. Wees creatief en durf ongewone complimenten te geven.

Raak elkaar subtiel aan

flirty-touching1
Een juiste aanraking kan - onder de juiste omstandigheden - wonderen verrichten bij het flirten. Ga niet overduidelijk of abrupt strelen, maar geef je gesprekspartner op tijd en stond een tikje op de arm, schouder of middel.

Lees de signalen

KNuQ9Kw
Het laatste wat je wilt doen is jezelf opdringen aan iemand. Wees dus steeds alert voor mogelijke signalen die erop wijzen dat je gesprekspartner niet in je geïnteresseerd is. Moet jij het gesprek in leven houden? Worden vragen niet teruggespeeld? Opletten!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!