Zo geef je ontrouw geen kans

maandag 6 juni 2016 - 14:52
Aha!
Overspel is een gevoelig thema in heel wat huiskamers. Gelukkig voorkom je met deze tips al heel wat misverstanden en wrevel.

Maak duidelijke afspraken

Maak op voorhand goede afspraken: wat kan er door de beugel en wat niet. Voor de een is dansen en flirten met een ander onschuldig, terwijl dat voor de ander net een teken van ontrouw is. Zorg ervoor dat jullie allebei goed weten wat de spelregels zijn.

Communiceer

Hoe beter jullie relatie, hoe kleiner de kans dat iemand ontrouw zal zijn. Bekijk samen wat de sterke en zwakke punten van jullie relatie zijn en speel erop in. Communiceer duidelijk wat nodig is om samen gelukkig te blijven.

Denk aan de voordelen

Ons biologisch systeem - dat liever zo veel mogelijk de genenpoel wil mixen - is niet gemaakt voor monogamie. Toch kan dat geen excuus voor overspel zijn. Denk maar aan de voordelen op langere termijn zoals de geborgenheid van iemand die je door en door kent, zekerheid, garantie op verzorging,...

Groei samen

Blijf samen nieuwe dingen doen, zo blijf je elkaar ontdekken. Door nieuwe ervaringen te beleven zorg je ervoor dat jullie geïnteresseerd in elkaar blijven.

Blijf positief

Blijf focussen op jezelf en je relatie sterker en beter te maken, in plaats van je zorgen te maken over mogelijke bedreigingen van buitenaf. Jezelf elke dag zowel fysiek als geestelijk aantrekkelijk maken voor je partner werkt immers beter dan spelen met angst, jaloezie en schuldgevoelens.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!