Zo hou je je kinderen bezig in de auto

donderdag 23 februari 2017 - 13:24
Aha!
Op vakantie vertrekken, leuk! Maar hoe hou je je kinderen bezig in de auto? Laat je inspireren door deze tips.

Films

pTRU1-16927613_alternate2_enh-z6
Breng je tablet mee en entertain je kinderen met leuke kinder- en tekenfilms. Zorg er -om de rust te behouden- wel voor dat elk kind mee kan kijken. Voor complete stilte neem je het best enkele hoofdtelefoons of oortjes mee.

Het nummerplaatspelletje

De regels zijn simpel. Maak een leuke woordcombinatie of zin met de letters die je op een nummerplaat afleest. Bijvoorbeeld 'TIF' wordt 'Toveren is fijn'. Een tof spelletje waar iedereen zich mee kan bezig houden.

Landkaart

'Papa, zijn wij er al?' is een vraag die regelmatig terugkomt. Neem een kaart mee zodat je kind samen met de GPS een route uitstippelt. Zo beantwoordt hij/zij zijn eigen vraag op een actieve manier.

Fototoestel

Laat je kind fotograaf spelen met een wegwerpcamera. Dat is niet alleen een goede oefening, het zorgt ook nog eens voor leuke herinneringen!

Teken- en kleurboeken

140mmb
Ook teken- en kleurboeken zijn zeker een aanrader onderweg, zo blijft je kind bezig op een creatieve manier. Je kan de boeken kopen, maar je kan er ook maken. Een leuk knutselideetje vind je hier: Van dvd-hoesje naar kleurboek, wauw! - Aha!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!