Zo hou je je oven schoon

woensdag 10 maart 2021 - 09:27
Een oven kan al snel het slachtoffer worden van vieze geurtjes of hardnekkig vuil. Met deze tips is je oven zo weer proper!

Maak de oven na gebruik schoon

african woman cleaning stove in the modern kitchen; Shutterstock ID 225975673; PO: Brandon for Amy E

Poets de oven met water en zeep nadat je 'm gebruikt hebt. Laat de oven wel eerst een beetje afkoelen. Doordat de oven nog een beetje warm is, komt het vuil makkelijker van de wanden.

Ammoniak tegen hardnekkig vuil

OvenVuil2

Verwarm de oven voor op zo'n 200 graden en zet hem dan weer uit. Zet er een diep bord in, voor de helft gevuld met water en voor de helft met ammoniak en laat het een paar uur staan. Door de ammoniak komt het vuil los en kan je het - na een beetje wachten - makkelijk afvegen.

Citroensap tegen vieze geurtjes

OvenCitroen2

Pers twee citroenen uit in een kom met water en warm de kom op in de oven. Laat het water voor enkele minuten koken en zet de oven daarna weer uit. De kom met het citroensap laat je nog even staan. Dankzij de warme damp kan je het vuil makkelijk wegvegen en het citroensap zorgt voor een frisse geur!

Natriumbicarbonaat

OvenCarbonaat

Het moeilijkste 'ovenkarweitje' is de ovenruit schoonmaken. Maar met behulp van bicarbonaat is dat vervelende probleem zo opgelost. Strooi bicarbonaat op de ruit en giet er daarna een beetje kokend water over. Laat het enkele uren inwerken en spoel alles daarna gewoon af met water.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!