Zo hou je jouw kat of hond op afstand tijdens het barbecueën

vrijdag 21 juni 2019 - 09:30
kat aan barbecue
De kans is groot dat je een dezer dagen het barbecuestel nog eens uitrolt. Altijd gezellig met vrienden en familie, al durven huisdieren soms eens roet in het eten gooien - letterlijk én figuurlijk! Bij deze: twee eenvoudige middeltjes om katten op een afstand te houden, en een heleboel tips om zelfs mét huisdieren stressvrij de barbecue aan te steken.

Azijn

Zet potjes met azijn rond het vlees dat je wil barbecueën. Dat vinden katten niet aangenaam. Katten houden ook niet van de geur van citroen of sinaasappel.

Zilverpapier

bbqcat

Leg zilverpapier rond de barbecue. Katten vinden het helemaal niet leuk om over zilverpapier te lopen, want dat maakt een vreemd geluid en weerkaatst het felle zonlicht.

Maak je tuin of terras helemaal barbecue-proof voor huisdieren

Hund-Teller-Grillen-Grillreste
  • Voeder je kat of hond voor je begint te barbecueën. De kans is dan minder groot dat ze nog komen snuffelen.
  • Een barbecue smeult nog heel lang na. Laat de kolen dus altijd goed afkoelen. Strooi ze niet zomaar in het rond, maar gebruik hiervoor een emmer water. Gebruik je een gasbarbecue? Vergeet dan zeker de gaskraan niet af te sluiten.
  • Hou eventuele overschotten altijd ver buiten bereik van katten of honden. Vlees op de barbecue is meestal fel gekruid en heel vettig en dat is gevaarlijk voor je huisdier.
  • Dek overschotjes niet af met plastic folie. De kans is groot dat je kat of hond het plastic inslikt als ze ermee gaan lopen.
  • Let ook op met ribbetjes of kippenboutjes! Die botjes kunnen gemakkelijk versplinteren als ze erop bijten.
  • Plaats een kleine omheining of babyhekje rond de barbecue.
  • Als je 's avonds een barbecue geeft, doe je huisdier een lichtgevende halsband aan. Zo zie je steeds waar hij is.
  • Een emmertje zand of een waterspuit zijn handige blusmiddeltjes voor als het écht fout loopt.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!