Zó krijg je je voorruit snel ijsvrij!

woensdag 25 november 2020 - 12:55
Hoe vaak gebeurt het niet: Je bent al te laat voor je afspraak en dan zijn de ruiten van je auto ook nog eens helemaal bevroren... Zó kan je die voorruit snel ijsvrij krijgen!

Dit heb je nodig

  • een leeg sprayflesje
  • ontsmettingsalcohol
  • water

Aan de slag

Meng 2/3 deel ontsmettingsalcohol met 1/3 deel water in het sprayflesje

x0tuv

Spuit de mengeling gewoon op je bevroren voorruit en het ijs zal wegsmelten als sneeuw voor de zon! Even je ruitenwisser opzetten om de vloeistof weg te vegen en je bent klaar om te vertrekken. Bewaar het sprayflesje in je garage of je auto zodat je 't meteen kan gebruiken wanneer nodig.

Voorkomen is beter dan genezen

Zet aan de buitenkant van je voor- en achterruit een karton of een scherm dat je in de autoshop kan kopen. Let er wel op dat je het karton achter je ruitenwissers zet, dan vriezen die niet vast.

Dit doe je beter niet

Giet geen warm water op je koude ruiten. Daardoor kunnen ze barsten. Laat ook je motor niet 'warmlopen' terwijl je je ruiten schoonmaakt. De motor wordt nauwelijks warmer en jij staat in de uitlaatgassen!

Binnenkant van je ruit

Je ruiten bewasemen makkelijk aan de binnenkant als het koud is. Je ruit inwrijven met schoonmaakmiddel helpt daartegen maar ook je airconditioning laten draaien als het vriest. Airco droogt de lucht in je auto waardoor je ruiten niet aanslaan.

Veilige reis!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!