Zo laat je je kat meer water drinken

maandag 8 juli 2019 - 09:36
Aha!
Haalt jouw kat ook vaak haar neus op voor haar waterbakje? Toch is water ook voor katten van levensbelang. Met deze trucjes kan je je kat meer water laten drinken!

Kattenexpert Anneleen Bru gaf deze tips in Plage Préférée.

Zet het water niet naast het eten

Het zit in de natuur van de kat om nooit op dezelfde plaats te eten en te drinken, dat doen ze in het wild ook niet. Ook een gewone huiskat is zo voorgeprogrammeerd. Een van de meest gemaakte fouten is het eten naast het drinken te zetten. Katten vinden het vies wanneer hun eten naast hun drinken staat. Dus om je kat meer water te laten drinken, voorzie je het best op verschillende plaatsen water in huis, het best in doorgangen waar ze vaak voorbij komen. 

Geef ook natte brokken

Bovendien hebben katten van nature uit weinig aandrang om te drinken. Normaal halen ze vooral hun vocht uit de prooien die ze vangen. Maar katten die weinig op jacht gaan, moeten rekenen op het voer dat ze van hun baasje krijgen en daar zit vaak het probleem, want veel katten krijgen uitsluitend droge brokken. Probeer dus toch ook voldoende natte voeding te geven, want ook daaruit kan je kat vocht halen.

Kies een grote kom

Zorg dat de waterkom minstens een diameter van 20 cm heeft. Katten vinden het niet leuk dat hun snorharen de randen van de kom aanraken.

Zorg voor voldoende ruimte

Katten vinden het geweldig om tussen de waterkom en de muur te zitten. Zorg voor zo'n 20 à 30 cm tussen de muur en het waterkommetje.

Voorzie een drankfonteintje

Drinkt je kat vaak mee van de kraan? Dan kan je een fonteintje met stromend water overwegen! Voor sommige katten is het stromende water alleen al een herinnering dat ze moéten drinken.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!