Zo lang blijft je make up goed

woensdag 9 augustus 2017 - 10:50
Seventeen
Je melk heeft een houdbaarheidsdatum. Maar wist je dat je je make up ook niet eeuwig mag blijven gebruiken?
make up

'Vervallen' make up gebruiken gaat je geen maagpijn bezorgen, maar je huid kan er wel geïrriteerd door geraken. Cosmeticabedrijven zijn niet verplicht om een houdbaarheidsdatum op hun producten te zetten. Maar gelukkig doen sommigen het wel. Op sommige verpakkingen vind je een datum (net zoals op voedingswaren), op andere vind je dan weer dit symbool. Het open dekseltje betekent dat de houdbaarheid telt vanaf het openen van het product. De 'M' staat voor month (maand). Staat er een 'Y', dan betekent dat year (jaar). Dit symbool betekent dus bijvoorbeeld dat, eens je het product geopend hebt, je het nog 12 maanden mag gebruiken.

Mascara

Mascara is 2 tot 3 maanden houdbaar. Zodra 'm begint te klonteren of een gekke geur heeft, is hij rijp voor de vuilbak.

Foundation & concealer

make up 3

Je foundation en concealer kan je zo'n 6 tot 12 maanden gebruiken. Als de kleur vervaagt of de consistentie niet meer mooi egaal is, gooi je 'm best weg.

Lipstick & lipgloss

make up 4

Van je favoriete lipstick kan je 2 jaar genieten. Gooi 'm weg als hij uitgedroogd lijkt. Lip gloss is ongeveer een jaar houdbaar. Wanneer hij té plakkerig wordt, is hij klaar voor de vuilnisbak.

Nagellak

make up 5

Gebruik nagellak zo'n 1 à 2 jaar. Als hij extra plakkerig wordt, of de consistentie niet meer mooi egaal is, gebruik je 'm best niet meer.

Oogschaduw, blush en andere poeders

make up 6

Make up in poedervorm kan je gemakkelijk 2 jaar gebruiken. Wanneer hij er droog of gebarsten uit ziet, zit z'n levensduur er op.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!