Zo lekker is een croque met Parmezaan en chocolade!

maandag 15 juni 2020 - 06:47
Aha!
Laat je croque monsieur links liggen. Donkere chocolade en Parmezaanse kaas zijn een match made in heaven. Het klinkt misschien vreemd, maar we schudden dit niet uit onze losse pols. Foodpairing is een heuse wetenschap! Aan de hand van geuren en aromaprofielen wordt bepaald welke soorten voedsel het beste bij elkaar passen. En het wordt nog beter: het bedrijf dat gespecialiseerd is in Foodpairing, is op en top Belgisch!

Foodpairing is een food-tech bedrijf. Het is hun missie om een wetenschaps gebaseerde platform te zijn voor persoonlijke voedsel suggesties voor een gezonde en duurzame levensstijl, want ze zijn ervan overtuigd dat verrassende en gezonde voedingsvariaties de levenskwaliteit verhogen en een dagelijks element van plezier in je leven brengt. Met dat laatste ben jij sowieso ook eens!

Zij bouwen aan een gigantische database waarin je een ingrediënt kan selecteren en vervolgens alle mogelijke combinaties te zien krijgt, hoe gek ze ook mogen klinken! - Tomaten zouden perfect passen bij Colombiaanse koffie of Cointreau - Probeer eens cuberdons (of Gentse Neuzekes) te combineren met koriander - Roombotersnoepjes bij de bomma gekregen? Combineer ze met spek!

Croque met Parmezaanse kaas & chocolade

Wat heb je nodig?

  • 2 sneetjes brood
  • 50 gram zwarte chocolade (minstens 60% cacao), grof gehakt
  • 2 flinterdunne plakjes Parmezaanse kaas
  • boter of olie

Aan de slag:

  • Leg op een van de sneetjes brood de chocolade en de Parmezaanse kaas. Dek af met het tweede sneetje.
  • Zet 30 seconden in de microgolfoven.
  • Warm een paninipan, grill of pan op.
  • Smeer de sandwich lichtjes in met wat olie of boter.
  • Grill de sandwich tot hij mooi goudgeel is en de chocolade en de kaas er uit sijpelen.
  • Dien meteen op en geniet!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!