Zo maak je de perfecte ovenfrietjes

donderdag 1 juli 2021 - 09:14
Ovenfrietjes zijn een heerlijk alternatief wanneer je geen frietketel hebt of vetstoffen probeert te mijden.

Zelf ovenfrietjes maken?

Dat kan! Snijd je favoriete frietaardappel in de gewenste vorm. Kook ze 5 minuutjes voor in gezouten water. Weinig tijd? Je kan natuurlijk ook gewoon kant-en-klare ovenfrietjes kopen in de winkel.

Hete oven

 

Zorg er voor dat de temperatuur van je oven hoog staat. Zo is de kans groter dat je frietjes gelijkmatiger bakken en mooier bruin worden. Voor verse ovenfrietjes mag hij zeker op 225° staan. Volg voor gekochte ovenfrietjes de temperatuur die aangegeven staat. Leg ze nooit in de oven wanneer hij nog niet op temperatuur is!

Olie?

Gekochte ovenfrietjes zijn al eens voorgebakken in een friteuse. Daarom is extra olie toevoegen niet nodig. Dit gaat er zeker niet voor zorgen dat je ovenfrietjes meer knapperig worden, in tegendeel zelfs! Zelfgemaakt ovenfrietjes besprenkel je wel best even met wat zonnebloemolie voordat je ze in de oven steekt!

Ruimte

Bak niet te veel ovenfrietjes in een keer. Zorg dat er wat ruimte tussen is. Schep de frietjes ook zeker een paar keer om tijdens het bakken. Zo garen ze gelijkmatig en worden alle kanten mooi goudbruin.

Metalen bakplaat

Leg je frietjes altijd op een metalen bakplaat, zeker niet in een glazen ovenschaal! Zo'n bakplaat geleidt de warmte veel beter, waardoor je frietjes sneller krokant zullen worden!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!