Zo maak je driekoningentaart

zaterdag 4 januari 2020 - 00:05
Driekoningen, Driekoningen,.... Speciaal voor jullie het recept voor Driekoningentaart! Verstop een boon, wie hem kan vinden in zijn stukje taart is voor één dag dé koning!

Wat heb je nodig? 

  • 2 rollen bladerdeeg
  • 150 g boter
  • 3 eitjes
  • 1 eidooier
  • 150 g suiker
  • 150 g amandelpoeder
  • Enkele druppels amandelaroma
  • 1 droge witte boon

Hoe ga je te werk?

  • Rol 1 rol vel deeg uit en snij er een cirkel uit die een beetje kleiner is dan de bakvorm.
  • Klop de eidooier los met een scheutje water
  • Verwarm de oven op 200 °C.
  • Meng het amandelpoeder met de suiker, de boter en enkele druppels amandelaroma.
  • Klop de eieren één voor één onder het mengsel.
  • Leg het andere vel bladerdeeg in de bakvorm. Prik een paar gaatjes in het deeg met een vork. 
  • Stort het amandelmengsel in de taartvorm en verstop er de witte boon in.
  • Bedek de taart met de cirkel bladerdeeg en dop in met het eigeel. 
  • Druk het deeg aan de randen goed aan en maak een gaatje in het midden. 
  • Bak 20 min. in de oven, verzet de temperatuur naar 175 °C en laat nog 20 min. bakken.

Smakelijk! 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!