Zo maak je een overheerlijke bananencake
Als 'te veel banaan' voor jou niet bestaat, dan is dit recept op je lijf geschreven. Smakelijk!
Dit heb je nodig:
Voor de bananencake
- 3 tot 4 bananen
- 2 theelepels citroensap
- 390 g bloem
- anderhalve theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zeezout
- 180g boter
- 400g suiker
- 3 eieren
- 2 theelepels vanille-extract
- 360 ml botermelk
Voor de topping
- 120g boter
- 225 g roomkaas, kamertemperatuur
- 1 theelepel vanille-extract
- 700 g poedersuiker
Aan de slag
- Plet de 4 bananen met het citroensap en zet het 'bananenpureetje' even opzij.
- Mix de boter en suiker, voeg er dan vanille-extract, eieren, bloem en botermelk aan toe. Let op! Doe de eieren één per één bij het mengsel en doe er ook de bloem geleidelijk bij.
- Voeg er daarna het bananenbeslag aan toe en roer goed door. Zet het geheel in de oven op 135° voor 70 minuten.
- Laat de cake daarna 45 minuten afkoelen in de koelkast.
- Voor de topping meng je boter en roomkaas samen met vanille-extract en poedersuiker. Mix tot je een smeuïge massa krijgt en smeer het dan op de cake.