Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Zo maak je een overheerlijke bananencake

Eten & Drinken

Aha!

wo 21 apr. - 6:27

Als 'te veel banaan' voor jou niet bestaat, dan is dit recept op je lijf geschreven. Smakelijk!
© Foto: Canva

Dit heb je nodig:

Voor de bananencake

  • 3 tot 4 bananen
  • 2 theelepels citroensap
  • 390 g bloem
  • anderhalve theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zeezout
  • 180g boter
  • 400g suiker
  • 3 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 360 ml botermelk

Voor de topping

  • 120g boter 
  • 225 g roomkaas, kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 700 g poedersuiker

Aan de slag

  1. Plet de 4 bananen met het citroensap en zet het 'bananenpureetje' even opzij.
  2. Mix de boter en suiker, voeg er dan vanille-extract, eieren, bloem en botermelk aan toe. Let op! Doe de eieren één per één bij het mengsel en doe er ook de bloem geleidelijk bij.
  3. Voeg er daarna het bananenbeslag aan toe en roer goed door. Zet het geheel in de oven op 135° voor 70 minuten.
  4. Laat de cake daarna 45 minuten afkoelen in de koelkast.
  5. Voor de topping meng je boter en roomkaas samen met vanille-extract en poedersuiker. Mix tot je een smeuïge massa krijgt en smeer het dan op de cake.

Lekker!

Bron(nen)

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet