Zo maak je gelei van paardenbloemen
De paardenbloemgelei kun je op verschillende manieren gebruiken. Bijvoorbeeld als boterhambeleg (net zoals jam) of door de yoghurt. Sterker nog, wat blijkt? Paardenbloemen hebben zelfs hele goede eigenschappen. Zo wordt er gezegd dat wanneer de mensen die hooikoorts hebben aan het begin van het seizoen iets van paardenbloem nemen, er minder tot geen last van zouden hebben. Eens proberen?
Wat heb je nodig?
- 350 paardenbloemen (zonder steel)
- 4 sinaasappels
- 2 citroenen
- 1,5 liter water
- pectine of geleisuiker
- neteldoek
Aan de slag:
- gele blaadjes in een kookpot.
- Voeg 1,5 liter water en het sap van de sinaasappelen en citroenen toe.
- Laat dit alles een 20-tal minuten koken met het deksel op de pot.
- Laat een nachtje goed trekken.
- Zeef het mengsel met een neteldoek. Laat goed uitlekken.
- Breng de vloeistof samen met een pakje pectine of geleisuiker een paar minuten aan de kook.
- Doe de warme gelei in potjes en laat afkoelen.
- Smeer een boterham met paardengelei en geniet!