Zo maak je heerlijke aardappeltorentjes!
Dit heb je nodig (voor 4 à 6 torentjes)
- een bakvorm voor muffins of cupcakes
- een mandoline
- 8 à 10 aardappelen
- 45 gram boter
- 25 gram Parmezaanse kaas
- knoflook, peper, zout en tijm
Aan de slag
Vet de bakvorm in met wat boter of olie
Verwarm de oven alvast voor op 190°C.
Schil de aardappelen
Snijd de aardappelen in fijne schijfjes met een mandoline
Wees voorzichtig en bescherm steeds je vingers!
Meng de schijfjes met de andere ingrediënten
Voeg de gesmolten boter, geraspte Parmezaanse kaas, knoflook, zout, tijm en peper toe.
Meng alles goed door elkaar
Tijd om je handen vuil te maken!
Stapel de schijfjes op elkaar en plaats ze in de bakvorm
Werk eventueel af met nog een snuifje peper en/of tijm.
Zet ze in de oven
Bak voor 55 minuten tot een uur op 190°C, totdat de bovenkant goudbruin en krokant is.
Haal de aardappeltorentjes uit de oven en laat ze vijf minuten rusten. Serveren en smullen maar!