Zo maak je heerlijke aardappeltorentjes!

dinsdag 12 mei 2020 - 16:55
Aardappelen zijn niet alleen lekker, je kan ze ook nog eens op zoveel verschillende manieren klaarmaken! Wat dacht je van deze torentjes met Parmezaanse kaas?

Dit heb je nodig (voor 4 à 6 torentjes)

  • een bakvorm voor muffins of cupcakes
  • een mandoline
  • 8 à 10 aardappelen
  • 45 gram boter
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • knoflook, peper, zout en tijm

Aan de slag

Vet de bakvorm in met wat boter of olie

patat

Verwarm de oven alvast voor op 190°C.

Schil de aardappelen

patat 2

Snijd de aardappelen in fijne schijfjes met een mandoline

patat 3

Wees voorzichtig en bescherm steeds je vingers!

Meng de schijfjes met de andere ingrediënten

patat 4

Voeg de gesmolten boter, geraspte Parmezaanse kaas, knoflook, zout, tijm en peper toe.

Meng alles goed door elkaar

patat 5

Tijd om je handen vuil te maken!

Stapel de schijfjes op mekaar en plaats ze in de bakvorm

patat 6

Werk eventueel af met nog een snuifje peper en/of tijm.

Zet ze in de oven en smakelijk!

patat 7

Bak voor 55 minuten tot een uur op 190°C, totdat de bovenkant goudbruin en krokant is.

Haal de aardappeltorentjes uit de oven en laat ze vijf minuten rusten. Serveren en smullen maar!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!